Richtlijn steigers

Reeds meerdere jaren is de Richtlijn Steigers een handvat en boekwerk dat in de steigerbranche informatie en inzicht geeft over steigerconstructies. Naast duidelijke grenzen tussen standaard en complexe steigerconstructies worden er ook veel zaken toegelicht, hierbij valt te denken aan algemene onderwerpen zoals de montage van de steigerconstructie en bouwvormen. Maar ook wordt er aandacht besteed aan rekenmethodieken, details van verankeringen en staanderaanzet.
Voor alle facetten en onderwerpen die in de richtlijn steigers worden behandeld kunt u bij ons terecht om deze voor uw project toe te passen of te toetsen.

Echter naast het toepassen van deze richtlijn komen er ook situaties voor in de uitvoering die minder goed bij de richtlijn steigers passen of die een andere aanpak of visie nodig hebben. Tevens zijn de Arbo voorschriften niet altijd af te stemmen op de richtlijn steigers, zodat er een keuze gemaakt moet worden. In dit gebied van normering, richtlijnen en regelgeving proberen wij de juiste balans te vinden en een juiste interpretatie te geven die bij het project of opdrachtgever past. Met de juiste onderbouwing weten we doorgaans de controlerende instanties en overheid (gemeenten) te overtuigen.

Naar richtlijn steigers